swedbrand:


McDonald´s Allows Consumers to Track the Ingredients in the Food just Purchased

 

In an effort to change the negative perceptions Australians have about McDonald´s food – “Trackmymacca´s” was introduced. Using GPS partnered with augmented reality they changed 188 million pieces of packaging, making these the triggers of this interactive technology that made it possible for the consumer to discover the stories behind the ingredients in the food. What an amazing way to make the supply chain transparent for consumers in doubt. Also by engaging the consumer in an interactive way, it makes the experience of the product so much more powerful. In my opinion, a really creative way of showing the possibilities of packaging!

Recently they won the Cannes Lion, Gold Media Lion Award 2013 for Best Use of Mobile Devices. To read more about the results of this campaign, please click on the link below: 

http://www.canneslions.com/work/2013/media/entry.cfm?entryid=32368&award=2

Does anyone else have something similar to share?

Gunilla Olofsson

Info@swedbrand.com

 

 

McDonald´s tillåter kunden att spåra ingredienser i maten de precis inhandlat

 

I ett förslök att förändra Australiensares dåliga syn på McDonalds mat introducerades ”Trackmymacca´s”. Genom GPS kombinerat med Augmented Reality ( även översätt som ”Förstärkt Verklighet” på svenska) ändrade de 188 miljoner förpackingar, som agerar som utlösare för denna interaktiva teknologin. Vad  teknologin möjliggör är ett sätt där kunderna kan upptäcka historierna bakom ingredienserna i maten som de nyss inhandlat. Vilket fantastiskt sätt att göra logistik-kedjan transparent för tvivlande kunder. Även genom att engagera kunderna genom ett interaktivt sätt gör de upplevelsen med produkten ännu  starkare. I min åsikt är detta ett väldigt kreativt sätt att påvisa möjligheterna med förpackning!

Nyligen vann de Cannes Lion, Gold Media Lion Award 2013 för Best Use of Mobile Devices. Om ni vill läsa mer om resultatet som kampanjen ledde till, var god klicka på länken nedan.

http://www.canneslions.com/work/2013/media/entry.cfm?entryid=32368&award=2

Har någon något liknande att dela med sig av?

Gunilla Olofsson,

Info@swedbrand.com

Interesting…New app outreach to transparency from a pretty unlikely place.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s